Notícies més llegides




La Selva


Arbúcies

Arbúcies incrementa, en dos anys, un 52% els recursos pel projecte de reutilització de llibres de text

La Selva  -  09/12/2016  -  14:06

El projecte gestionat per les AMPA del municipi i l'ajuntament compta amb la participació de més de 650 alumnes


Llibres de Text

Llibres de Text




Arbúcies desenvolupa des de fa uns 10 anys el projecte de reutilització de llibres de text per alumnes de primària i secundària del municipi. El projecte s' ha mantingut els darrers anys, malgrat la desaparició d'ajuts d'altres administracions.

El projecte és gestionat per les AMPA del municipi, representant els tres centres educatius arbuciencs, CEIP Carulla, Escola Vedruna i IES Montsoriu, i per l'ajuntament d'Arbúcies en coordinació amb la regidoria d'Educació del consistori.

En el darrer curs escolar , més de 650 alumnes, de cicle mitjà i superior de primària i de secundària, s'han beneficiat del projecte que treballa en dues línies bàsicament. Per una banda, la reutilització de llibres de text fomenta valors de cooperació i responsabilitat entre els alumnes , i també valors mediambientals i de sostenibilitat.

Per altra banda, les famílies participants es beneficien d'importants estalvis econòmics en l'adquisició de llibres de text, estalvi que pot arribar a suposar un 60 per cent de menor cost en alguns casos.
"Fem una aposta política clara per aquest projecte. Fomenten valors d'estalvi , cooperació i compartició de recursos, valors educatius fonamentals per a la nostra societat.", afirma el regidor d'Educació, Jaume Salmeron.

Els darrers dos anys, l'ajuntament ha incrementat en un 52 % els recursos econòmics destinats al projecte de reutilització de llibres de text. L'any 2017, el consistori arbucienc aportarà 8395 € que es distribuiran en funció del nombre d'alumnes participants a cada centre.
Una altra línia de treball encetada des de la regidoria d'Educació, és estudiar i proposar una ampliació del projecte als cursos de cicle inicial de primària, donat que els alumnes de 1er i 2on n'estan exclosos actualment.

Dues mesures que, sumades a la voluntat política municipal, ajuden a millorar i garantir la continuïtat del projecte.


Autor: Redacció





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Salvador Vergés / GN

Salvador Vergés

Girona necessita un bon Govern. Catalunya necessita lideratge

Un moment en què cal definir quin model de país volem per a Catalunya...


alt - Feijóo en la campaña del PP

Carles Enric

Feijóo, la duda andante

Aunque Feijóo podría ser un mejor gestor y político que su adversario, las dudas constantes le at...