Notícies més llegides




+ Notícies


Salt

L'Espai Gironès converteix el temps en solidaritat

+ Notícies  -  29/11/2016  -  17:04

El centre comercial engega la campanya solidària 'L'Espai del Temps' amb la col·laboració de 18 entitats i ONG's de les comarques gironines


J.N/GN

J.N/GN



Pau Jordà





Amb el lema 'L'Espai del Temps. Aquest Nadal dóna temps als que més ho necessitin!' l'Espai Gironès ha presentat aquest matí una nova campanya solidària nadalenca, la sisena del centre comercial, que s'iniciarà aquest dijous 1 de desesembre i s'allargarà fins al 5 de gener. En aquesta ocasió, la iniciativa comptarà amb la col·laboració de 18 entitats i ONG's de les comarques gironines: Les Vetes i Nostra Llar de Salt; Mas Moner de Llagostera; el Centre Geriàtric Maria Gay de Girona; el Casal dels Infants de Salt; el Centre Educatiu de Montilivi de Girona; la Plataforma Educativa de Salt; la Fundació Catalunya La Pedrera; Càritas Girona; la Fundació Privada Banc dels Aliments ; Terra Viva d'Olot; APAPE del Pla de l'Estany; APNAE; Fundació Mona de Riudellots de la Selva; l'Associació de Naturalistes de Girona; i l'Associació la Sorellona. A més, en el projecte també hi col·laboren l'Ajuntament de Salt, la Federació Catalana de Voluntariat Social i la Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya.

La iniciativa busca la dedicació altruista de les persones a través, com diu el seu nom, del temps. Tal fita es deixarà palesa en una zona habilitada davant l'entrada principal del centre comercial, on els interessats podran conèixer els detalls de la campanya i els passos per a col·laborar-hi. En total, s'han programat una seixantena d'activitats vinculades amb projectes solidaris de la demarcació i amb tres eixos socials bàsics: els infants, la vellesa i el medi ambient. Qui hi vulgui participar primer de tot haurà d'escollir el projecte predilecte i, seguidament, haurà d'especificar quant temps hi vol dedicar, amb un mínim de d'una hora. "Aquest any hem volgut fer un pas endavant i hem volgut conscienciar a la gent de la importància del voluntariat. Col·laborem amb 18 entitats gironines, les quals moltes vegades no tenen els recursos econòmics i humans suficients. Amb aquestes seixanta activitats volem col·laborar amb aquestes entitats des de diferents perspectives: des de plantar arbres fins a atendre a la gent gran o convertir-se en voluntari del casal dels infants. La idea és que cadascú es pugui fer un vestit a mida dins d'aquest temps i que això reverteixi directament en aquestes entitats", ha explicat el gerent de l'Espai Gironès, Pau Jordà.

Qui també ha parlat durant la presentació ha estat la coordinadora de la Federació de Voluntariat de Catalunya a Girona, Maria Solés, que ha remarcat que la iniciativa esdevé "una oportunitat per fer entendre què es fa des del voluntariat". "Podrem donar a conèixer quines són les entitats federades i com treballen cada dia amb persones malaltes, amb gent que viu al carrer o amb joves que estan al marge de la societat. Necessitem persones voluntàries tot l'any", ha reivindicat.

Campanyes dins i fora de l'Espai Gironès
La seixantena d'activitats contemplades a la programació tindran lloc dins del mateix centre comercial però també a fora. Entre d'altres iniciatives, es podran visitar les residències d'avis Maria Gay (Girona), Les Vetes i Nostra Llar (Salt) o Mas Moner (Llagostera) per tal d'ajudar en el desenvolupament d'activitats que s'hi duen a terme; es podrà participar en la millora de l'espai infantil de la Fundació Mona de Riudellots de la Selva; passejar gossos de les protectores d'animals del Pla de l'Estany i Terra Viva d'Olot o col·laborar en la distribució d'aliments recollits al gran recapte del Banc dels Aliments, entre moltes altres opcions.

Per altra banda, a les instal·lacions de l'Espai Gironès s'elaboraran postals de Nadal per part dels nens que després s'enviaran a diferents entitats col·laboradores. Aquesta no serà l'única activitat, ja que també s'embolicaran joguines i roba que el Rei Baltasar entregarà el 4 de gener als nens del Casal dels Infants de Salt i als joves ingressats al Centre de Montilivi de Girona. A més, durant els dies de campanya solidària el centre comercial també impulsarà diferents propostes per enfortint el sentiment de voluntariat dels assistents. Així, els divendres 2 i 16 de desembre, a les sis de la tarda, tindrà lloc la conferència 'Què és ser voluntari i donar el teu temps als demés', a càrrec de Solés. Aquesta iniciativa compartirà protagonisme amb les xerrades que les entitats i ONG'S impartiran durant aquests dies al complex per donar-se a conèixer i amb la projecció de dos documentals –'5 Days to Dance' i 'Aproved for Adoption'- que es faran el 10 i 17 de desembre, respectivament, en col·laboració amb Odeon Multicines Girona i DocsBarcelona.

El desenvolupament de la campanya es podrà seguir a través del web i les xarxes socials de l'Espai Gironès i els usuaris, a través de l'etiqueta #jodonoelmeutemps, podran explicar les seves vivències altruistes.

Padrins de luxe
A la presentació d'aquest matí també hi han assistit dos dels quatre padrins d'aquesta edició. Es tracta de la directora de cinema Isona Passola i de l'actor, cantant i model Roger Berruezo, que han destacat l'aposta solidària del projecte. L'apadrinament d'enguany es completa amb la cantant i actriu Elena Gadel i l'humorista i imitador Pep Plaza, que no han pogut assistir a l'acte per motius personals i professionals.


Autor: J.N/ GN





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Salvador Vergés / GN

Salvador Vergés

Girona necessita un bon Govern. Catalunya necessita lideratge

Un moment en què cal definir quin model de país volem per a Catalunya...


alt - Feijóo en la campaña del PP

Carles Enric

Feijóo, la duda andante

Aunque Feijóo podría ser un mejor gestor y político que su adversario, las dudas constantes le at...