Notícies més llegides




+ Notícies


Girona

La Diputació de Girona aprova un pressupost de 115,9 milions d'euros per a l'exercici 2017

+ Notícies  -  15/11/2016  -  15:44

El pressupost ha estat aprovat amb el suport de CiU, ERC, PSC i IdS. La CUP hi ha votat en contra


Ple de la Diputació

Ple de la Diputació




El ple de la Diputació de Girona ha aprovat avui el pressupost de la corporació per a l'exercici 2017, que serà de 115,9 milions d'euros, 2 milions més que l'anterior. "Un increment –ha assenyalat Pere Vila, president de la institució- que es destinarà majorment als ens locals gironins". Vila també ha remarcat l'aposta decidida per la inversió i l'ajut social, que es vehicula mitjançant l'organisme autònom de Salut Pública Dipsalut, que rebrà 12,1 milions d'euros, 231.000 euros més que l'any passat.

Pere Vila ha destacat que la Diputació de Girona és una de les diputacions estatals que menys diners destina a despeses de personal (un 13,3%). A més, ha remarcat que aquest 2017 es destinaran prop de 40 milions d'euros a millores amb impacte directe al territori i en benefici de les entitats locals.

Vila també ha anunciat un augment de 613.000 euros en el pressupost del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, encarregat de liderar la promoció turística del territori, que percebrà 6 milions d'euros. Així mateix es destinarà a Promoció Econòmica 1,5 milions amb l'objectiu de fomentar l'emprenedoria i especialment els sectors emergents, com el d'empreses de base tecnològica.

El pressupost ha estat aprovat amb el suport de CiU, ERC, PSC i IdS. La CUP hi ha votat en contra.



Col·laboració amb la Generalitat

El pressupost del 2017 manté el compromís d'una estreta col·laboració amb municipis i comarques amb prestació directe d'ajuts i serveis, però també es col·laborarà amb organismes supramunicipals, com la Generalitat de Catalunya.

En aquest sentit, seguint la línia dels darrers pressupostos, es mantenen les aportacions econòmiques per garantir polítiques socials com l'aportació prevista per a les llars d'infants, una matèria per a la qual s'aporten 4 milions d'euros. Així mateix, es manté l'aportació al Pla Únic d'Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC) per a despeses de manteniment (2 milions d'euros).

D'altra banda continua l'aposta ferma per XALOC, l'organisme d'assistència als ajuntaments en matèria de tributs i encarregat de coordinar el desenvolupament de l'Agència Tributària Catalana a les comarques gironines, amb un pressupost que ascendeix a 9.290, un 8,5% més que l'any anterior.

Una altra de les apostes és el Servei d'Intermediació en l'Àmbit de l'Habitatge, que rep una dotació de 680.000 euros, i que treballarà col·laboració amb el Consell Comarcal de la Selva i l'Agència de l'Habitatge de Catalunya.

Disminució del deute

Respecte dels objectius econòmics, es continua reduint el deute. Si l'any 2012 es va arribar a situar al 83 %; durant el passat exercici 2016 ja es va arribar a contenir el deute al 31 %; i ara segueix la tendència de reducció que se situarà en el 13 %.

Enguany, a més, el capítol destinat a despeses financeres disminueix en 4'5 milions d'euros, que s'han destinat a subvencions i transferències a ens local.


Autor: Redacció


Arxiu adjunt

Pressupost 2017





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...