Notícies més llegides



Besalú, Vila Comtal


Besalú

Besalú Màgica tanca la 5a edició amb una gran acollida del seu públic

Besalú, Vila Comtal  -  16/10/2016  -  20:16

Besalú Màgica, durant tres dies, ha apropat el món de l'il·lusionisme a tot tipus de públic en una acurada selecció de mags internacionals vinguts de França, Bèlgica, Catalunya i Madrid


Besalú Màgica 2016

Besalú Màgica 2016



Lluís Guinó





Un esdeveniment que ens ha fet partícips d'una mostra de diferents tipus de màgia. Des de les grans il·lusions i la màgia teatral al Black Art; tot passant per la màgia humorística. Sessions recollides en tres grans gales el passat dissabte i diumenge.

"Per mi la màgia és una forma de vida. El meu objectiu és apropar aquesta forma d'art a tothom i el nostre canal ha sigut la carismàtica població de Besalú. Una aposta per atraure a un públic principalment familiar que no ha quedat indiferent. Una aposta que ha arribat a una afluència d'unes 3.000 persones", tal i com indica Raul Black, organitzador de la fira.

"Un festival que s'ha fet possible gràcies al teixit comercial del municipi, la col·laboració de l'Ajuntament de Besalú i l'ajuda desinteressada dels voluntaris", acaba assenyalant Black.

Un format que ha permès omplir places i carrers amb actuacions gratuïtes. Representacions convertides en un sucós tastet dels espectacles que s'han viscut a diferents espais de la vila com ara el teatre de Cal Tronc i el pavelló municipal.

Mags de fama internacional i guanyadors de premis mundials, atorgats pel FISM, i premis europeus han participat de l'esdeveniment i han tingut l'oportunitat de fer un retrobament de germanor. "Besalú Màgica també és una excusa per fer una trobada d'amics que ens veiem poc. Un espai en el qual es mou una gran energia" tal i com indica Edgard Maury de Magic Vignette Company.

Maury o Mag Edgard (com se'l coneix habitualment) considera que la feina de mag és una tasca laboriosa de creativitat i treball en equip. "Un mag es fa amb el temps i requereix moltes hores de dedicació i assaigs. Tot i ser una idea difícil de definir, un mag ha de ser sensitiu per arribar al seu públic". "La màgia és un arma poderosa com també una manera d'entendre la vida en què no es toca de peus a terra i es fan volar coloms".

Jaime Figueroa, Mag Edgar, Les Chapeaux Blancs, Doble Mandoble, Raul Black amb la col·laboració especial del grup de lluites Excalibur, Fèlix Brunet, Enric Magoo i el Màgic Andreu han sigut els encarregats de desplegar il·lusions, sessions d'hipnosi, trucs i bon humor als visitants.

Un públic que ha vist acompanyat el festival amb un mercat, una xerrada, un taller infantil, un sopar amb espectacle i una disco-mòbil. Activitats que acabaven d'omplir el programa d'aquesta proposta que ha tingut lloc del 14 al 16 d'octubre al municipi garrotxí.


Autor: Laura R. Grau/GN





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...