Notícies més llegides




Cultura


Figueres

La nova temporada teatral de Figueres estarà marcada pels monòlegs.

Cultura  -  02/09/2015  -  16:28

El regidor de Cultura, Alfons Martínez, ha destacat que aquesta és una programació que mostra clarament la importància de Figueres com a ciutat cultural.


Presentació

Presentació




L’Ajuntament de Figueres ha presentat aquest matí la pròxima temporada de teatre, que tindrà lloc entre els mesos de setembre i desembre de 2015. Es podran veure prop d’una trentena de propostes teatrals, en una programació que inclou els concerts de Joventuts Musicals de Figueres i part de la programació de La Cate.

Un cop més, s’ha fet una categorització dels espectacles més destacats en excel•lents i estrella. En el cas dels excel•lents, que es fan al Teatre Municipal el Jardí, les obres amb aquesta etiqueta són La plaza del diamante (25 de setembre), interpretada per Lolita Flores; Recurso de Amparo (11 d’octubre), amb Amparo Moreno; Idiota (30 d’octubre), amb Ramon Madaula i Anna Sahun, o L’APM? Show (27 de novembre), a càrrec de dos còmics televisius com són en Peyu i l’Homo APM?.

Pel que fa als estrella, a la Sala La Cate, el primer arriba el 17 d’octubre de la mà de Mercè Arànega, que es posarà a la pell de Neus Català, l’última supervivent del camp d’extermini de Ravensbrück, a l’obra Neus Català, un cel de plom. L’altra proposta és una coproducció de l’Ajuntament de Figueres i la productora Bohèmia’s, on actua l’actriu figuerenca Àngels Bassas, Ciara (23 octubre). Petits Monstres (31 d’octubre), dirigida per Marilia Samper; El Pillo (6 de novembre), amb Marcel Tomàs, i El bon lladre (11 desembre), amb Josep Julien, completen les obres d’aquesta categoria.

Un dels trets que caracteritza més la temporada vinent és que hi ha un total de sis espectacles – La plaza del diamante, Recurso de Amparo, Un cel de plom, Ciara, El Pillo i El bon lladre – que són monòlegs teatrals (Cicle de paraula d’actor). El director del Teatre Municipal el Jardí, Salvador Torres, ha explicat que “ja en les darreres temporades s’havia apostat per aquest format teatral que s’ha classificat com a obres de “Cicle de paraula d’actor”. Aquesta temporada s’ha donat el cas que s’han pogut contractar sis propostes teatrals de qualitat per incloure en aquest cicle”.

L’Ajuntament segueix amb la mateixa línia de preus, amb un cost de 12 € una entrada per a un espectacle excel•lent i de 10 € per a un estrella. També es conserva l’oferta del pack d’una proposta excel•lent més una d’estrella per només 18 €.

A la presentació també s’ha presentat la programació infantil, que inclou tres espectacles: Els tres óssos (4 d’octubre), amb la Cia. L’Estaquirot, una de les més veteranes de Catalunya; La Castanyera i els seus secrets (25 d’octubre), amb la Cia. Fes-t’ho com vulguis – aquest dia s’aprofitarà per celebrar la castanyada -, i La veritable història d’en Cagallufes (29 de novembre), de la Cia. Patawa.

Joventuts Musicals de Figueres, encarregats de la programació musical de la temporada, ha parlat dels quatre concerts que ha programat: Threejay Trio (2 d’octubre), jazz; Frames Percussion (16 d’octubre), música contemporània amb percussions; Noelia Rodiles (13 de novembre), clàssica, i per últim la cantant d’arrel Judit Neddermann (20 de novembre). Remarcar que aquesta temporada els concerts es faran els divendres a les 21 hores a l’Auditori Caputxins.

Per últim, s’ha presentat la Campanya de Teatre Amateur que es farà a la Sala La Cate els dies 18, 19 i 20 de setembre, amb tres propostes teatrals: Infideliti (divendres 18), Ingrid (dissabte 19) i Art (diumenge 20).

El regidor de Cultura, Alfons Martínez, ha destacat que aquesta és una programació que mostra clarament la importància de Figueres com a ciutat cultural. “La ciutat ha d’esdevenir un referent gràcies a la seva oferta cultural que inclou tots els àmbits, en aquest cas de teatre, música, dansa o programació infantil de qualitat. Figueres es troba en un moment clau per aquest impuls cultural, perquè per primera vegada en els darrers anys gaudeix d’unes instal·lacions per a les arts escèniques – Teatre Municipal el Jardí, Sala La Cate i Auditori Caputxins – idònies per a poder fer de la cultura un pilar de ciutadania”.

La venda d’entrades començarà demà dijous de 19 a 21 hores a la taquilla del Teatre el Jardí i, a partir de les 19.30 hores, venda online a www.figueresaescena.com.

.


Autor: Redacció


Arxiu adjunt

Programació





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...